👤

• Scrie un text creativ după un plan simplu de idei în care să îți imaginezi că ghiocelul a încercat Exersează să îl convingă pe înger să îi aducă înapoi pe frățiorul luat.Dau coroana.​

Răspuns :

în ultima zi de primăvară,intr-o gradina mai erau doar 2 ghiocei

Ei se înțelegeau ft bn,și erau de nedespărțit pt că erau frați .

Cel mai mare nu se simțea sa de bn.Iar cel mic își făcea ft multe griji pt el . Dintr-o dată ghiocelul mai mare a căzut jos la pământ.Cel mai mic sa panicat.A inceput sal strige ,crezând că se va ridica de la pământ.Degeaba,cel mic a început să plângă.Deasupra celui căzut la pământ apăru un Înger.

-Tu ești îngerul ,fratelui meu, întreba ghiocelul.

Îngerul se uită cu mila la el și-i spuse:

-Da ,eu sunt.Din păcate fratelui tău ia trecut vremea.

-Nu,te rog,lasal cu mn,nam pe altcineva.

-Imi pare ft rău pt tn dar așa este cursul vieții.

Ghiocelul începu iar sa plângă.

-Dar nu-ți fa griji te vei întâlnii cu el la primăvară,și veți fi iar amândoi.

-Serios?spuse ghiocelul stergandusi lacrimile cu frunzulița lui.

-Da.

-Pai atunci voi aștepta până la primăvară.Multumesc mult!

Așa auzind Îngerul se înalță înapoi spre cer.

Explicație:

Sper că te-am ajutat:))

Răspuns:

Ghiocelul

Este prima zi de primăvară după o lungă iarna in care cu toții au fost cufundați într-un lung somn.Ghiocelul s-a trezit fara frățiorul lui.

-Unde a dispărut frățiorul meu ? Doar am dormit toată iarna ! Nu avea unde să meargă.

Defapt îngerul îl luase pe micul sau frățior. Și a stat el ce a stat și s-a dus să vorbească cu Îngerul.

-Buna ziua draga înger,m-am trezit pentru a mă arata oamenilor,astazi de 1 martie.Dar m-am trezit fara frățiorul meu..Știi tu unde ar putea fi ?

-Buna ziua Ghiocelule ! Eu l-am luat.

-Dar de ce ?

-M-am gândit că îți poți face treaba și fără el.

-Ei bine te-ai gândit prost,acum te rog sa îmi dai inapoi frățiorul !

Îngerul însă îl refuza.Ghiocelul s-a rugat de el cu cerul și cu pământul dar degeaba.. îngerul tot s-a opus.

Și uite așa Ghiocelul a plecat supărat din cale afară și fără fratele lui.

Explicație:

Sper că te-am ajutat ! :))