Răspuns :
Răspuns:
Salut!
Sper că te-am ajutat!
Ai rezolvarea în atașament!
#Iustin ✔️✔️✔️
![Vezi imaginea Iustintoma14](https://ro-static.z-dn.net/files/d57/9a654e4b1d2e171f6f3d164a752ffacc.jpg)
![Vezi imaginea Iustintoma14](https://ro-static.z-dn.net/files/d92/2f39a2aab04bb22f83fd12c730ae5737.jpg)
Răspuns:
x=1
y=1
Explicație pas cu pas:
2(x+y+1)-3(2x-y-3)=12
4(2x-y-1)+3(3-x-y)=3
Facem inmultirile si renuntam la paranteze
2x+2y+2-6x+3y+9=12
8x-4y-4+9-3x-3y=3 Grupam termenii asemenea
-4x+5y=1
5x-7y=-2
Din -4x+5y=1 scoatem 5y=1+4x ⇒y=(1+4x)/5 si il inlocuim pe y in relatia 5x-7y=-2 5x-7(1+4x)/5=-2 Aducem la acelasi numitor si obtinem
25x-7-28x=-10 ⇒ -3x=-3 ⇒x=1
y=(1+4x)/5 y=(1+4)/5= 5/5=1 ⇒y=1