Vă rog frumos să mă ajutați să exercițiu 21 am pentru mâine să îmi Explicați pas cu pas să înțeleg cum se rezolvă vă rog frumos pas cu pas să înțeleg cum se rezolvă,cine știe să răspundă
![Vă Rog Frumos Să Mă Ajutați Să Exercițiu 21 Am Pentru Mâine Să Îmi Explicați Pas Cu Pas Să Înțeleg Cum Se Rezolvă Vă Rog Frumos Pas Cu Pas Să Înțeleg Cum Se Rez class=](https://ro-static.z-dn.net/files/dd5/d7cdb2b240a265a5f66eb0b3432cb770.jpg)
Explicație pas cu pas:
Sper sa intelegi și sa îți fie de ajutor.
Ma anunți dacă reușești sa faci singur la celelalte
(a)
[tex]3(x+2)+2y=y-5 \\ 2x+2(y-6)=3x-6 \\ < = > \\ 3x + 3 \times 2 + 2y = y - 5 \: \: \: \\ 2x + 2y - 2 \times 6 = 3x - 6 \\ < = > \\ 3x + 6 + 2y - y + 5 = 0 \\ 2x + 2y - 12 - 3x + 6 = 0 \\ < = > \\ 3x + y + 11 = 0 \\ - x + 2y - 6 = 0[/tex]
am dus totul în partea stângă pentru a avea în dreapta 0
prin metoda reducerii, trebuie să adunam ecuațiile astfel încât să scăpăm de una dintre necunoscute, ori de x ori de y
pentru acest lucru va trebui sa înmulțim una dintre ecuații
înmulțim a doua ecuație cu 3!
[tex]3x + y + 11 = 0 \\ 3 \times (- x + 2y - 6) = 0 \\ < = > \\ 3x + y + 11 = 0 \\ - 3x + 6y - 18 = 0[/tex]
acum adunăm cele două ecuații
3x+(-3x)=3x-3x=0 deci am scăpat de x
rămânem cu
[tex]y + 6y + 11 + ( - 18) = 0 \\ < = > \\ 7y + 11 - 18 = 0 \\ < = > \\ 7y - 7 = 0 \\ < = > \\ 7y = 7 \\ < = > \\ y = 1[/tex]
înlocuim intr una dintre ecuațiile inițiale pe y cu 1
[tex]3x + y + 11 = 0 \\ < = > \\ 3x + 1 + 11 = 0 \\ < = > \\ 3x + 12 = 0 \\ < = > \\ 3x = - 12 \\ < = > \\ x = - 12 \div 3 \\ < = > \\ x = - 4[/tex]
deci x=-4
y=1
încearcă să faci și tu după modelul asta