Răspuns:
Buna!
1000-10*[100/1-10*(100*1-a*9)]=100
mai intai are prioritate paranteza si inmultirile si impartirile
1000-10*[100-10*(100-a*9)]=100
acum,ca am rezolvat tot ce am putut ,aplicam metoda mersului invers
luam problema asa
1000-ceva=100
ceva ala=1000-100
si daca realizezi acum ,ceva ul ala este 10*[100-10*(100-a*9)]
10*[100-10*(100-a*9)]=1000-100=900
10*[100-10*(100-a*9)]=900
100-10*(100-a*9)=900/10
100-10*(100-a*9)=90
acum ne gandim la fel
100-ceva=90
acel ceva este : 10*(100-a*9)
10*(100-a*9)=100-90=10
acum iarasi ne gandim
10*ceva=10
acel ceva este 100-a*9
100-a*9=10/10=1
a*9=100-1
a*9=99
a=99/9
a=11
Ma bucur ca te am ajutat!Daca ai nelamuriri,scrie in chat!