👤
Playerul69
a fost răspuns

Vă rog repede, am nevoie urgent ​

Vă Rog Repede Am Nevoie Urgent class=

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

[tex]E(x)=(1+\frac{2x}{1-5x} ):\frac{1-9x^{2} }{1-10x+25x^{2} }[/tex]

Amplificam pe 1 cu 1-5x si vom avea acelasi numitor

[tex]E(x)=\frac{1-5x+2x}{1-5x} \cdot \frac{(5x-1)^{2} }{(1-3x)(1+3x)}[/tex]

[tex]E(x)=\frac{1-3x}{1-5x} \cdot \frac{(5x-1)^{2} }{(1-3x)(1+3x)}[/tex]

1-3x se simplifica pe diagonala

iar pe 1-5x il vom scrie ca -(5x-1) ca apoi sa il putem simplifica

[tex]E(x)=-\frac{1}{5x-1} \cdot \frac{(5x-1)^{2} }{(1+3x)}[/tex]

[tex]E(x)=- \frac{(5x-1) }{(1+3x)}=\frac{1-5x}{1+3x}[/tex]

1+3x≠0

3x≠-1

[tex]x\neq -\frac{1}{3}[/tex]