Răspuns :
Răspuns:
galbenă= adjectiv propriu-zis, simplu, se acordă în gen, număr si caz cu substantivul ,,culoarea,,( gen feminin, numar singular, caz nominativ) , gradul de comparatie pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival
vișiniu= adjectiv propriu-zis, simplu, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul ,,tricoul,, ( gen neutru, numar singular, caz nominativ), gradul de comparatie pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival
înflorit= adjectiv provenit din verb la participiu, simplu, se acordă în gen,număr și caz cu substantivul ,,ghiocelului,, ( gen neutru, număr singular, caz dativ) , gradul de comparatie pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival
foarte obraznic= adjectiv propriu-zis, simplu, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul ,, colegul,,( gen masculin, număr singular, caz nominativ), gradul de comparație superlativ absolut, funcția sintactică de nume predicativ
albastru= adjectiv propriu-zis, simplu, se acordă în gen număr și caz cu substantivul ,,pixul,, ( gen neutru, număr singular, caz nominativ) , gradul de comparatie pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival.
Explicație:
Nu sunt foarte sigura la funcțiile sintactice, dar am încercat!
Dacă am greșit îmi cer scuze!