👤
a fost răspuns

Dau coroana
15-3x=9
3x+6=x+2
2x²+1=19​
2•(x-3)-(-3)•(1-2x)=1


Răspuns :

Saluttt! ✌️

—————————————————————
1. 15 - 3x = 9

Il duci pe 15 in partea opusa cu semn schimbat

-3x = 9 - 15
- 3x = -6

Faci impartirea

X = 2


2. 3x + 6 = x + 2

Il duci pe x si pe 6 in partile opuse cu semn schimbat

3x - x = 2 - 6

Faci diferenta

2x = -4

Imparti ambele parti ale ecuatiei cu 2

X = -2



3. 2x la patrat + 1 = 19

Il ducem pe 1 in partea cealalta cu semn schimbat si facem diferenta

2x la patrat = 18

Impartim ambele parti ale ecuatiei cu 2

X = 3


4. 2(x-3) - (-3) • (1-2x) = 1

Distribuim 2 elementelor din paranteza iar la - (-3), schimbam semnul termenului din paranteza deoarece avem semnul minus in fata unei paranteze

2x - 6 + 3(1-2x) = 1

Distribuim 3 elementelor din paranteza

2x - 6 + 3 - 6x = 1

Reducem termenii asemenea si calculam suma

-4x - 3 = 1

Il mutam pe 3 in partea opusa cu semn schimbat

-4x = 1 + 3
-4x = 4

Impartim ambele parti ale ecuatiei cu 4

X = -1

—————————————————————

Sper ca te-am ajutat!