👤

1) Rezolvați prin metoda substituției ;
2) Rezolvați prin metoda reducerii.
Please, cine nu-mi răspunde cum trebuie , spre exempu ( I'm sorry I don't know or dghhjksbkkn...îi dau block !!!
Dacă știți rsp. răspundeți, nu știți nu răspundeți și .

La un răspuns bun vă apreciez !​


1 Rezolvați Prin Metoda Substituției 2 Rezolvați Prin Metoda ReduceriiPlease Cine Numi Răspunde Cum Trebuie Spre Exempu Im Sorry I Dont Know Or Dghhjksbkknîi Da class=

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

1) x+y= -4

  2x-y= 1 ⇒ 2x-1=y si il inlocuim (substituim) pe y in prima relatie ⇒

  x+ 2x-1 = -4  ⇒ 3x = -4+1   ⇒3x = -3  ⇒ x= -1   y= -2-1 = -3

2) x-4y=2

   3x-2y =16

Pentru a folosi metoda reducerii, inmultim prima relatie cu 3 si obtinem:

3x-12y=6

3x-2y =16

Scadem din prima relatie pe a doua si obtinem -10y= -10 ⇒ y= 1

Inlocuim valoarea lui y in prima relatie si se obtine  x-4y=2 ⇒ x-4 = 2 ⇒

x= 4+2 = 6

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Vezi imaginea Luciapascu
Vezi imaginea Luciapascu