Răspuns:
[tex]arctg( \frac{ \sqrt{3} + 1}{1 - \sqrt{3} } ) = [/tex]
raționalizam numitorul fractiei:
[tex]arctg( \frac{( \sqrt{3} + 1)(1 + \sqrt{3} ) }{(1 - \sqrt{3} )(1 + \sqrt{3}) } ) = [/tex]
[tex]arctg( \frac{( \sqrt{3} + 1) ^{2} }{ - 2} ) = [/tex]
[tex]arctg( \frac{3 + 2 \sqrt{3} + 1}{ - 2} ) = [/tex]
[tex] - arctg( \frac{4 + \sqrt{3} }{2} ) = [/tex]
[tex] - arctg( \frac{2 (2 + \sqrt{3} )}{2} ) = [/tex]
simplificam în fractie:
[tex] - arctg(2 + \sqrt{3} )[/tex]
Explicație pas cu pas:
ecuatia nu mai poate fi continuata (valoarea nu se cunoaste) asa ca răspunsul final este: -arctg(2+radical din 3)