👤

URGENT O COMPUNERE CU TITLUL BOBUL CEL MIC DE GRÂU(in compunere trebuie sa fie vorba de un bob mic de grâu care îi povesteste unei fete cum a scăpat de la moară)​

Răspuns :

Răspuns:

Bobul de grau-simbolul dragostei bunului Dumnezeu fata de oamenii pacatosi, are o istorie milenara.Bunul Dumnezeu s-a gandit asa..Am lasat aceste fiinte pe pamant, Adam si Eva, insa ei trebuie sa si traiasca din ceva.Le voi da 2 seminte , doua boabe de grau , sa vad daca au intelepciunea de a le planta, pentru a avea o cultura micuta .Atunci bobul de grau i-a spus lui Dumnezeu-Doamne, 2 boabe nu sunt de ajuns pentru ca ei se vor inmulti, vor avea copii, deci vor avea nevoie de mai mult decat 2 boabe.Atunci Dumnezeu s-a indurat si le-a dat o cupa cu boabe de grau si le-a spus, Evei si lui Adam, asa-Eu v-am creat, acum trebuie sa va dau si de mancare.Bobul acesta de grau va va hrani familia, sa aveti grija de el si sa il semanati in pamantul roditor si sa aveti, de la an la an, tot mai mult.Sa stiti ca fara grau, veti muri de foame, din el veti avea painea cea de toate zilele asigurata.Adam si Eva i-au multumit lui Dumnezeu si au transmis povestea bobului de grau peste generatii, asa afland si noi de insemnatatea sfanta a bobului de grau

Răspuns:

Bobul cel mic de grâu

Într-o zi , un bob mic de grâu a reușit să scape dintr-o moară și își căuta o casă . O fetiță mică pe nume Alice a văuzt micul bob și la luat la ea acasă .

Când amândoi au ajuns acasă la Alice , fetița a pus bobul într-un bol mic cu vată îmbibată cu apă și l-a pus cu grijă .

Bobul a început să îi zică lui Alice povestea sa și fata era uimită că un mic bob de grâu poate vorbi.

- Bună Alice , îți mulțumesc că mai salvat . Zise prima dată bobul fetiței

- Cu plăcere mic bob ! Zice fetița

- Înainte să mă salvezi eram prizonier împreună cu familia mea la o moară care avea un morar rău . Zice bobul cel mic

- Când eu și familia mea am fost aduși la aceea moară eram încântați deoarece credeam că ne-am găsit casa . Spune bobul

- Apoi , a părut un om rău și ursuz ( morarul ) ce mia pus toată familia într-un aparat ce îi zdrobea și obținea pâine . Spune bobul de grâu

-Foarte trist ! Zice Alice

- Știu , înainte să îmi pună familia acolo am reușit să scap din sacul ăla unde era o mică crăpătură la un perete și am reușit să ies . Zice bobul

- Și apoi mai găsit tu și miai oferit o casă . Mai adaugă bobul

- Mă bucur că te-am putut salva și promit că nu te voi da nimănui ! Spune fetița

În cele din urmă micul bob și-a făcut o prietenă bună care nu îl dă nimănui nici măcar pentru o avere !

Morara acestui text este că ne putem face prieteni dacă suntem buni și înțelegători ascultându-le povestea și înțelegândui oferindule bunătate !

Sper te-am ajutat !