Vă rog frumos puteți să mă ajutați dacă nu deranjez! Vă mulțumesc.
![Vă Rog Frumos Puteți Să Mă Ajutați Dacă Nu Deranjez Vă Mulțumesc class=](https://ro-static.z-dn.net/files/dfc/84ff568ed950bca3e08e4a42e5233f72.jpg)
a) [tex]2:(\frac{2}{3} )^2+\frac{11}{5} :\frac{11}{10} =[/tex]
[tex]2:\frac{4}{9}+\frac{11}{5} *\frac{10}{11}=[/tex]
[tex]2*\frac{9}{4}+\frac{2}{1}[/tex][tex]=[/tex]
[tex]\frac{9}{2} +2=[/tex]
[tex]\frac{9+4}{2} =\frac{13}{2}[/tex]
b) Aici n am inteles exact ce scrie la ultimul asa ca am presupus ca e cu minus
[tex](3-\frac{1}{3})^2+(2-\frac{1}{2} )^2-(1-\frac{1}{2} )^2=[/tex]
[tex](\frac{9-1}{3} )^2+(\frac{4-1}{2} )^2-(\frac{2-1}{2} )^2=[/tex]
[tex](\frac{8}{3} )^2+(\frac{3}{2} )^2-(\frac{1}{2} )^2=[/tex]
[tex]\frac{64}{9} +\frac{9}{4} -\frac{1}{4} =[/tex]
[tex]\frac{64}{9} -\frac{8}{4} =[/tex][tex]\frac{256}{36}+ \frac{72}{36}=\frac{328}{36} =\frac{82}{9}[/tex]