👤
Bianca20
a fost răspuns

Identificați predicatele verbale și nominale și analizați-le ( poți doar să le scoți,măcar ; PV/PN , conjugare , diateză , mod , timp) .
A. Ajunse acasă. Încet trecu prin cerdacul cel lung. Întunericul îngreuiat cu miros de rășină a chiliei lui era pătruns numai de punctul roș al unei candele ,care ardea pe o policioară. Lampa fâlfâiala lungă,ca și cum ar fi vrut să ajungă tavanul.
B. Trecusem pe la hanul lui Mânjoală de atâtea ori;încă de copil,pe când trăia răposatul de taică-meu (...) Aș fi stat mai mult la hanul Mânjoalii , dacă nu venea socru-meu să mă scoată cu tărăboi.

Răspuns :

Flu
Ajunse-predicat verbal pers a3a nr sg mod indicativ timp perfect simplu conjug a 3a Trecu-pred vb pers a3a nr sg mod indicativ timp perfect simplu conjug a3a. Era vb auxiliar -pers a3a nr sg mod indicativ timp imperfect conjug a4a. Ardea-pred vb pers a3 nr sg mod indic timp imperfect conjug a3a. Ar fi vrut-pred vb pers intai nr sg mod conditional optativ timp perfect conjug a2a Sa ajunga-mod conjunctiv prezent conj a3a. Trecusem-indicativ mai mult ca perfectul conj a3a. Traia-indicativ imperfect conj a4. As fi stat-mod conditional optativ timp perfect conj intai. Nu venea-indicativ imperfect conj a 4a. Sa scoata'-conjunctiv prezent conjug a3a.