4 3 scrie reprezentate pe desene prin părtile colorate. b) A 1 Sau 5 6 ot? 3 Rezolvă problemele folosind fracții. din florile de pe un răzor sunt narcise, iar celelalte sunt lalele. Ce parte din flori constituie lalele? b) După confectionarea unor draperii, 3 10 Ce parte din țesătură s-a folosit? 3 7 în vălătuc au rămas din țesătură. c) Doi automobilişti au luat câte din rezerva de benzină. Ce parte din rezervă a rămas? d) Un călător a parcurs 5 din drum a 5 din drum cu vaporul, ia restul drumului - cu trenul. Ce parte d drum a parcurs cu trenul? autocarul, a a) +07-5 b) e 4 Descoperă fractiile care lipsesc. 2 7 7 1 3 7 10 8 8 4 o=1 5 9 6 d = + d) 4 8 9 11 4 2 11 2 7 3 5 1 - 2 9 4 6 HI ON VA 1 5 Ce greşeli a) Am mancat a comis Nătăfleață? Cum le poți corecta? 2 dintr-o tartă. Mi-a rămas mai puțin decât am mâncat. 2 b) din fructele din coș sunt mere, 2 3 5 sunt pere şi } 5 sunt nuci. am 1. Scrie fractia reprezentată pe fiecare desen prin partea colorată cu verde. a) b) c) Serie in cuvinte