👤

scrie un text de 8 10 rînduri în care să utilizezi următoarele ortogramele: va v-a vor v-or voi v-oi la l-a ia i-a vă rog repede dau coroană!!!​

Răspuns :

Familia mea și familia Popescu vrem sa mergem la munte mâine. Noi sperăm că nu va ploua și va fi vreme frumoasă. Eu nu m-aș supăra sa stam în cort ca să vizitim doar a doua zi munții. Sunt tare incantat de aceasta excursie și îmi doresc să stam mai mult de o zi... Dar ceilalți nu cred că sunt de acord cu mine și asta ma supără.

- Marian, mă striga tata, ia și o carte la tine. In caz ca ploua, ar fi frumos sa ne citești puțin ca să nu ne chiar plictisim.

- Ce ma enervează ca nu ați putut găsi o cabana, spune sora mea artagoasa. Eu nu voi accepta să dorm in acel sac urat!

Mama i-a spus din nou surorii mele ca dacă se va mai comporta așa din nou, va rămâne închisă acasă. Pe tata l-a implicat în discuție, dar el a răspuns cu jumătate de gură.

- V-oi face rost voua de un sac mai bun pentru Petunia, bine? Terminați.

- Yey, striga sora mea, Petunia, prin casă de fericire,apoi arată cu degetul către mama :Vezi, tata e mai bun decât tine. V-a contrazis mereu pe tine și necioplitul de Marian.

-Scuza-ma, surioara, dar mai am doar puțin pana sa te închid in beci! Si ii arat pumnul. PĂRINȚII MEI MEREU VOR SĂ FIE BINE! DE CE MEREU TREBUIE SA COMENTEZI CU CEVA???? DACĂ TE VAD DOMNII POPESCU CA TE COMPORȚI ASA, NU V-OR MAI FACE CLĂTITE ȚIE SI MARIEI! PRIETENA TA DOAR TE FACE O FETIȚA TARE REA! ASCULTA MI PARINTII SI SA AI O ATITUDINE FRUMOASA IN FATA DOMNILOR POPESCU!

Sora mea a plâns și s-a închis în camera ei pentru vreo 10 minute. Când s-a întors, a spus ca avem dreptate și ca ea e problema din moment ce toți sunt împotriva comportamentului ei si o atenționează. Și asa nu au mai fost conflicte și am mers toți, in armonie, a doua la munte cu familia Popescu.

____succes____

#brainlyonmars ☄