Explicație pas cu pas:
[tex] \bf 4 \cdot \dfrac{5}{6}-\dfrac{1}{2} \cdot 4 + \dfrac{8^{(2} }{2} \cdot\dfrac{1}{10} = [/tex]
[tex]\bf \pink{ \underline{4}} \cdot \dfrac{5}{6}-\dfrac{1}{2} \cdot \pink{ \underline{4}}+ \pink{ \underline{4}} \cdot\dfrac{1}{10} = [/tex]
[tex]\bf \pink{4} \cdot \bigg(\dfrac{^{5)} 5}{6}-\dfrac{^{15)}1}{2}+ \dfrac{^{3)}1}{10} \bigg) = [/tex]
[tex]\bf \pink{4} \cdot \bigg(\dfrac{25}{30}-\dfrac{15}{30}+ \dfrac{3}{30} \bigg) = \pink{4} \cdot \dfrac{25 - 15 + 3}{30} = [/tex]
[tex]\bf \pink{ \not4} \cdot \dfrac{13}{ \not30} = 2 \cdot \dfrac{13}{ 15} = \purple{ \boxed{ \bf \dfrac{26}{ 15}}}[/tex]
==pav38==
Sper să fie de folos răspunsul meu chiar dacă vine cu 6 zile întârziere față de când ai postat exercițiul.
Baftă multă !