Răspuns :
Răspuns:
Voi raspunde asa :
1. Asa cum ai invatat, Construcția pasivă este o construcție sintactică constituită dintr-un subiect (exprimat sau neexprimat), o formă verbală pasivă și un complement de agent. Deci;
Sincer, era dornic sa fie inteles de adevar
2. Frosa este luata peste picior de el. ( asa cum ti-am scris si mai sus, verbul este la o constructie pasiva, urmata de complementul de agent)
3. Pronumele reflexiv are aceeași persoană și același număr cu verbul pe care îl însoțește. In text ai:
Te ascunzi ( cu fs de complement direct) si m-am lasat ( tot cu fs de complement direct)
4. Ambele subiecte din cele 2 propozitii sunt incluse in persoana verbului.
5. Constructii incidentale :
Te ascunzi, ca un ipocrit, sub masca unui copil nevinovat
"Asta, sa fim intelesi, ti-o spun fara suparare.
Constructiile incidentale vin ca o completare la logica propozitiei sau frazei; pot foarte bine lipsi din context, de aceea sunt marcate de virgule.
6. Rolul indicatiei este de a-l determina pe actor sa foloseasca limbajul nonverbal - mimica, gesturi, pozitie corp
7. Actiunea are loc in birou/ living ( nu am mai citit de mult Idolul si Ion Anapoda)
8. MIjlocul prin care prin care este caracterizat Ion, este chiar cel facut de un alt personaj ( d-na Stavar) - ".. Te acunzi ,ca un ipocrit, sub masca unui copil nevinovat ... si-i arunci omului in fata cele mai mari obraznicii!"
9. Atitudinea asertiva a lui Ion iti arata si modul lui de a comunica cu d-na Stavar, deoarece din felul in care se exprima, deduci lesne ca are o atitudine de conciliere, de amabilitate, de suparare resimtita in fata atitudinii celorlalti.
Explicație: