anka, proprietarul fabrici de ciocolatá, státea in poarth singur singurel ce aparitie extraordinara! Pe cap aven o pálárie luniputat ca un cilindru. Purta un frac minunat, din cea mai frumoasa catifea de culoarea prinei brumani, niste pantaloni verzi ca stidla sl minus gri perla, iar intr o mana avea un baston cu machulte de aur. O barbuta neagra ca de tapil acoperea barba, iar ochii l erau nespus de stralucitoni şi părea asa de inteligent! Ce sprinten, viol si plin de viata se infatisal Era vesel si zgloblu ca un copil si, in acelaşi timp, istet si priceput ca un batran Deodată, facu cativa pasi de dans in zăpadă, care-i luarà pe toti prin surprindere, apoi isi deschise larg bratele in fata celor cinci copii asezati in apropierea portilor si le spuse: Avea o voce puternica si melodioasă. chocol. Poftiti va rog, nu va sfilti, poftiti înăuntrul ali sadecu Bun venit, micii mei prietenil Bun venit in fabrica meal - Poliitt, vlog, unul cate unul. Luati va parintil de manal så và văd biletele. Cine e primul? Bu sunt Augustus se prezenta copilul cel dolofan, păşind in fata. Augustus, striga entuziasmat domnul Wonka si scutură cu putere mana de cateva ori. Dragul Macau, ce mult ma bucur să te cunoscl lar acestia sunt parintii tall Exceptionall Sunt încântat de kunnu Wonka era la fel de nerabdator si de emoţionat ca toți cei care aşteptau la rand. - Numele meu este Veruca Salt, spuse una dintre fetite, facand un pas inainte, - sumpa mea Verucal Incântat! Ce bucurie să te cunoscl Al un nume mai neobişnuit, nu-i asa? Ce hainuta aceasta violet! Mă bucur mult că ai venit azi . Táticul tău? Bună ziua, domnule Sona Salt? Sunt tare bucuros să và cunosc. Da, sigur, biletul este in ordine. Poftiţi, vă rog! Se prezentara si ceilalti doi câştigători, mai întâi Micky, apoi Violeta. Fiecare era însoţit de către and printi li aratara biletele domnului Wonka, iar acesta mai că nu le smulse bratele din umăr, aşa la cele din urmă, se auzi și o voce firavă şoptind: - Charlie! strigă domnul Wonka. Bine-ai venit! Tu eşti copilul care abia ieri a găsit biletul, nu? Am ont despre tine in ziarele de dimineață. La fix, dragul meu, la fix! Sunt tare bucuros şi mă bucur mult entru tine. Iar acesta este... A, bunicul tău? Sunt încântat să vă cunosc, stimate domn. Peste măsură de hontati Gatal Splendid! E toată lumea înăuntru? Perfect! Vă rog, urmați-mă! Acum începe turul nostru Va rog và implor, nu vă depărtați de grup! Nu aş vrea să vă pierdeți, nu acum, vă rog să nu vă bol of ot, nicidecum n-ar fi bine să vă rătăciți. Charlie privi pe furis îndărat şi observă că porțile mari ale fabricii se închideau singure. entuziasmat era să le strângă mâna. - Eu sunt Charlie Bucket. pe aici, vă rog, poftiți pe aici , pe ușa asta mare, roșie! strigă domnul Wonka, vesel ca un Excelent! E cald și bine înăuntru. Trebuie să fie cald în fabrică, să le fie bine lucrătorilor. câte trei propozitii din acest text am nevoi de 3 propoziț cu. alte trei propozitii cu.! alte trei propozitii cu? Dau corona e pentru mine