Δ=4m+8=0 m=-2 Am impresia ca profa a omis un x la (m+4)x Dacă ar fi sa omită x atunci Δ ar fi cu totul altfel Ar fi așa: Δ=(m+4)^2-16=0 (m+4-4)(m+4+4)=0 atunci m=0 și m=-8
3. Aplicam relațiile lui viette S=x1+x2=-b/a = 2m+1/1=2m+1 P=x1*x2=c/a=m x1+x2=2x1*x2+1
II. 1. x•y=(x+2)(y+2)-2 eu an folosit “•” pentru lege, tu folosești cum ai Asociativitatea: (x•y)•z=x•(y•z) (x•y)•z=(x+2)(y+2)-2 • z= (x+2)(y+2)(z+2) x•(y•z)= (x+2)[(y+2)(z+2)+2-2]=(x+2)(y+2)(z+2) Deci sunt egale => lege asociativă
2. x•x=2 (X+2)(x+2)-2=2 x^2 + 4x + 4=4 x(x+4)=0 x=0 x=-4 <-2 deci nu e buna , rămâne doar x=0
3. x>-2 => x+2>0 y>-2 => y+2>0 Le înmulțim și obținem (x+2)(y+2)>0 |-2 scadem un 2 și obținem (x+2)(y+2)-2>-2 deci legea aparține M
III. 1. ∫ 2/x =2* (-1/x^2)= -2/x^2
∫3x= 3x^2
∫ ordin 4 din √x= x la puterea 5/4 supra 5/4 ( cam complicat aici și nu am cum sa îți scriu pe hârtie) Se înlocuiesc după
2. ∫ 1/(x^2+4)= 1/2 arctg x/2 Fiind integrala definita pe 1 și 2 vom înlocui și vom obtine 1/2 arctg 1 - 1/2 arctg 1/2 Arctg1 = π/4