👤
Andrei4881
a fost răspuns

Redacteazà o scrisoare câtre bunicii tâi, de minimum 150 de cuvinte, in care sã le povestesti o intâmplare din timpul
unei calätorii de vacantà/ a unui concediu. Vei insera o secventà narativà si o secventà descriptivà. Data scrisorii ese
30 august 2021.
Ofer coroana

Răspuns :

Salut!

PS:este posibil să nu mă incadrez în numărul de cuvinte, așa că poți scurta din scrisoare dacă depășesc cele 150 de cuvinte.

Răspuns:

Dragi bunici, sunt draga voastră nepoțică Alina/dragul vostru nepoțel Marius.

După cum bine știți, nu de mult ne-am întors din călătoria noastră din timpul vacanței de vară. Știu în acel timp nu v-am scris nici o scrisoare, însă vrea povestesc ce am făcut și unde am fost.

În această vacanță am explorat și vizitat mai multe locuri superbe din România. Vacanța aceasta a fost una dintre cele mai frumoase vacanțe de până acum, experiența extraordinară începând deja cu călătoria spre Delta Dunării spre care ne-am făcut drum cu mocănița. A fost extraordinar de frumoasă perioada de timp petrecută în mocăniță. Auzeam de afară vântul cald și blând de mai înainte care acum se zbătea cu mare viteză de acoperișurile și de geamurile mocăniței, când priveam pe geamuri, puteam vedea soarele care, timid se ascundea la spatele munților pe lângă care treceam, iar priveliștea a fost ca cireașa de pe tort, o priveliște deosebită. Când am ajuns la Delta Dunării, primul meu gând a fost ne aventurăm în apa caldă a Sulinei. Ne-am pus măsurile de siguranță, ne-am pregătit telefoanele și eram gata ne urcăm pe barcă pentru a lua în mână rmele și pentru a ne aventura în frumoasa și liniștita apă care ne aștepta cu drag pentru a ne arăta toate minunățiile pe care le rezervă. După ce ne-am plimbat pe ape și după ce ne-am scăldat în acesteia, venise deja ora prânzului. Am intrat într-un hotel foarte frumos, ne-am așezat la masă, și am început mâncăm cu poftă din bucatele alese. Deja se făcuse aproape seară, iar pentru a ne distra puțin ne-am dus la un parc unde am stat până seara târziu. Ne-am întors la hotel și am intrat în camera noastră. Am dormit până dimineața târziu, la 10:30. Am părăsit hotelul, ne-am luat la revedere de la Delta Dunării, și ne-am croit drumul spre următoarea oprire: marea.

Eram foarte entuziasmată/entuziasmat. De data aceasta, însă, nu am mai mers cu mocănița, ci am mers cu mașina. De îndată ce am ajuns, ne-am îmbrăcat cu costumele de baie și ne-am aruncat în apa caldă și limpede a mării. După aceea, ne-am uscat și ne-am pus la soare, cu gândul de a ne bronza. După vreo 2 ore de stat la soare, eram deja extraordinar de flămânzi, așa am hotărât mergem la un restaurant pentru a ne servi masa. După ce am terminat, am vrut facem ceva diferit, așa ne-am dus, în imediata apropiere, la un parc de aventuri unde am stat până când acesta s-a închis, adică până la 23:05 noaptea. Ne-am cazat la un hotel nu departe de parcul de aventuri și ne-am dus imediat la somn. Ziua următoare, ne-am mai petrecut ceva timp la mare, până la a treia zi, când trebuia plecăm acasă. Vacanța noastră se sfârșise, însă eram foarte fericită/fericit de minunatele experiențe pe care le-am avut în decursul unei săptămâni.

Ne este dor de voi, dragi bunici, și trimitem mulți pupici.

Cu afecțiune,

Din partea nepoțelei voastre Alina/nepoțelului vostru Marius.

Scrisoare trimisă pe data de 30 august 2021.

Sper că răspunsul meu ți-a fost de ajutor. Așa cum am spus, nu cred am respectat termenul maxim de cuvinte, însă tu poți mai scurtezi din scrisoare. Succes la școală!