Anonim Anonim 07-02-2022 Limba română a fost răspuns Poezia este Ana Blandiana copilărie MINITEST – LECTURĂ Timp de lucru: 10 minute Se acordă 10 puncte din oficiu. Citește poezia de mai jos. Răspunde apoi la cerințele date. Din oglindă mă privea un trup firav Cu claviatura coastelor distinctă, Inima-apăsa pe clape grav Și-ncerca să-apară în oglindă. N-am văzut-o niciodată, dar știam, Ca-ntr-un joc de-a baba-oarba, că-i ascunsă (Precum inima salcâmului din geam Coșul pieptului de crengi o face frunză). Mă-ntrebam de unde l-a-nvățat și dacă E aievea cântu-i uniform, Și ca nu cumva în somn să tacă, Mi-era frică seara să adorm. Ana Blandiana, Copilărie Notează litera corespunzătoare răspunsului corect. 1 Vocea ficțională din poezie îi aparține unui: A. adult; B. adolescent; C. bătrân. 2 În al doilea vers al poeziei (Cu claviatura coastelor distinctă), figura de stil care se referă la osatura coastelor este: A. o comparație; B. o enumerație, C. o metaforă. 3 Cel/cea care se privește în oglindă descoperă că: A. are un trup foarte firav; B. inima nu se vede în oglindă; C. nu se recunoaște. 4 Rima poeziei este: A. împerecheată; B. îmbrățișată; C. încrucișată. 5 Explică teama de a adormi a celui/celei care se privește în oglindă. 6 Formulează, cu propriile cuvinte, ideea/starea/trăirea comunicată în fiecare strofă.