Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\bf a)~\dfrac{7}{3}-\dfrac{4}{3}=\dfrac{3}{3} =\red{1 }[/tex]
[tex]\bf b)~\dfrac{17}{5}-\dfrac{7}{5}=\dfrac{10^{(5}}{5} =\blue{2 }[/tex]
[tex]\bf c)~\dfrac{17}{60}-\dfrac{2}{60}=\dfrac{15^{(15}~}{60} =\purple{\dfrac{1}{4} }[/tex]
[tex]\bf d)~\dfrac{23}{42}-\dfrac{2}{42}=\dfrac{21^{(21}~}{42} =\pink{\dfrac{1}{2} }[/tex]
[tex]\bf e)~4\dfrac{2}{3}-1\dfrac{1}{3} =\green{3\dfrac{1}{3} }[/tex]
[tex]\bf f)~4\dfrac{5}{9}-2\dfrac{2}{9} =2\dfrac{3^{(3}~}{9}= \red{2\dfrac{1}{3} }[/tex]
[tex]\bf g)~7\dfrac{11}{15}-2\dfrac{1}{15} =5\dfrac{10^{(5}~}{15}= \purple{5\dfrac{1}{3} }[/tex]
[tex]\bf h)~9\dfrac{11}{20}-9\dfrac{7}{20} =\dfrac{4^{(4}~}{20}= \blue{\dfrac{1}{5} }[/tex]
[tex]\bf i)~4\dfrac{5}{6}-1\dfrac{1}{6} =3\dfrac{4^{(2}~}{6}= \pink{3\dfrac{2}{3} }[/tex]
[tex]\bf j)~3\dfrac{8}{9}-2\dfrac{2}{9} =1\dfrac{6^{(3}~}{9}= \green{1\dfrac{2}{3} }[/tex]
[tex]\bf k)~7\dfrac{10}{15}-2\dfrac{1}{15} =5\dfrac{9^{(3}~}{15}= \red{5\dfrac{3}{5} }[/tex]
[tex]\bf l)~9\dfrac{3}{4}-9\dfrac{1}{4} =\dfrac{2^{(2}~}{4}= \blue{\dfrac{1}{2} }[/tex]
==pav38==
Sper să fie de folos răspunsul meu chiar dacă vine cu 7 zile întârziere față de când ai postat exercițiul.
Baftă multă !