👤
a fost răspuns

conjugați la toate timpurile modului indicativ verbele a observa și a citi​

Răspuns :

Răspuns:A scrie

Modul indicativ

Timpul prezent:eu observ, tu observi, el/ea observă, noi observăm, voi observaţi, ei/ele observă.

Timpul imperfect: eu observam, tu observai, el/ea observa, noi observam, voi observaţi, ei/ele observau.

Perfect compus: eu am observat, tu ai observat , el/ea a observat, noi am observat, voi aţi observat, ei/ele au observat.

Mai mult ca perfect:eu observasem, tu observasei, el/ea observase, noi observaserăm, voi observaserăţi, ei/ele observaseră.

Perfect simplu: eu observasei, tu observaseşi, el/ea observase, noi observarăm, voi observarăţi, ei/ele observară.

Viitor I: eu voi obseva, tu vei observa, el/ea va observa, noi vom observa, voi veţi observa, ei/ele vor observa.

Viitor II: eu o să observ, tu o să observi, el/ea o să observe, noi o să observăm, voi o sa observați, ei/ele o să observe.

Viitor anterior:eu voi fi observat, tu vei fi observat, el/ea va fi observat, noi vom fi observat, voi veţi fi observat, ei/ele vor fi observat.

A citi

Timpul prezent:eu citesc, tu citești, el/ea citește, noi citim, voi citiţi, ei/ele citesc.

Timpul imperfect: eu citeam, tu citeai, el/ea citea, noi citeam, voi citeaţi, ei/ele citeau.

Perfect compus: eu am citit, tu ai citit, el/ea a citit, noi am citit, voi aţi citit, ei/ele au citit.

Mai mult ca perfect:eu citisem, tu citisei, el/ea citisese, noi citiseserăm, voi citiseserăţi, ei/ele citiseseră.

Perfect simplu: eu citisei, tu citiseşi, el/ea citise, noi citiserăm, voi citiserăţi, ei/ele citiseră.

Viitor I: eu voi citi, tu vei citi, el/ea va citi, noi vom citi , voi veţi citi , ei/ele vor citi.

Viitor II: eu o să citesc, tu o sa citești, el/ea o sa citească, noi o să citim, voi o să citiți, ei/ele o să citească.

Viitor anterior:eu voi fi citit, tu vei fi citit, el/ea va fi citit, noi vom fi citit , voi veţi fi citit, ei/ele vor fi citit.

Explicație: