Răspuns :
Răspuns:
Clădirea care îmi place foarte mult este Castelul Bran, supranumit si "Castelul lui Dracula" care este situat in comuna Bran, in sudul judetului Brasov. Este construit din bolovanii de râu, cărămidă si lemn. Donjomul, cel mai inalt turn al castelului, deformă dreptunghiulară a fost prevăzut pe partea de nord cu șase ferestre de tragere asezate două câte două, unele sub altele. Acoperisul donjomului, la fel ca si cel al cetății, era construit intr-o singura pantă. Pe partea superioara a donjomului este un foisor din lemn, de unde străjerii cetății supravegheau trecatoarea, vestind aproprierea dușmanilor. Scările de acces sunt pe latura sudica a castelului. Poarta castelului se află pe partea estică fiind străjuită de un turn dreptunghiular.
În vechea fântână din curtea interioara a castelului este un lift electric, iar la baza fântânii a fost săpat un tunel orizontal in stâncă, realizandu-se astfel legatura cu parcul resedinței.
Explicație:
Răspuns:
O cladire care mi-e îmi place foarte mult este Turnul Eiffel, care i franceză Tour Eiffel. El este așezat în Franța orasul Arondismentul. Si are o înălțime de 324 m înălțime. El este atracția principala a Franței. Are în jur de 5,5 de vizitatori pe an. Construcția a fost începută în 28 ianuarie 1887, terminată pe 15 martie 1889 și inaugurata pe 31 martie 1889. Arhitectul a fost Stephen Sauvestre. Inginerul a fost Maurice Koechlin.Eu va recomand aceasta clădire dacă vreți sa mergeți în vacanta.