Răspuns :
Poezia Macii de Magda Isanos este un pastel ce aparține genului liric având trăsăturile specifice acestuia. În primul rând, la nivelul poeziei există un lirism subiectiv sugerat de mărcile lexico-gramaticale ale subiectivității care sunt: forme verbale și pronominale de persoana I și a II-a, singular și plural, exemplu: „ am adunat”, „m-am întors”, pronumele posesiv „macii mei”. Eul liric își transmite sentimentele în mod direct fiind conturate artistic prin prezența figurilor de stil și a imaginilor artistice. Comparația „ardeau ca niște facle vii/în vârf de firave tulpini” sugerează nuanța de roșu aprins a macilor ce sunt asociați cu niște „facle vii”. (mai poți comenta și tu o imagine artistică sau o figură de stil).
Titlul poeziei este format dintr-un substantiv comun și anume „macii” și se află în strânsă legătură cu tema poeziei, care este natura. Modul de expunere specific este descrierea ( prima strofă a poeziei, o iei ca exemplu) .
Poezia are rima încrucișată, ritmul iambic și măsura versurilor este de 8 silabe.
Având aceste trăsături poezia de mai sus aparține genului liric.
Titlul poeziei este format dintr-un substantiv comun și anume „macii” și se află în strânsă legătură cu tema poeziei, care este natura. Modul de expunere specific este descrierea ( prima strofă a poeziei, o iei ca exemplu) .
Poezia are rima încrucișată, ritmul iambic și măsura versurilor este de 8 silabe.
Având aceste trăsături poezia de mai sus aparține genului liric.