Răspuns :
Răspuns:
[tex] \frac{3}{2} {}^{ {}^{ {}^{ - 1} } } = \frac{1}{2 \times 3} = \frac{1}{6} = \color{Red}{6 { }^{ - 1} } \\ \\ ( \frac{3}{2} ) { }^{ - 1} = \frac{2}{3} = \color{Red}{0,6}[/tex]
Ți-am dat 2 variante de scriere a exercițiului ca să fiu sigur că una din ele e cea dorită de tine..
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\red{\boxed{\bf \underline{Formula}:~~a^{-n}=\dfrac{1}{a^{n}} ~}}[/tex]
Varianta I de scriere a exercițiului:
[tex]\bf \dfrac{3^{-1}}{2}=\dfrac{~\dfrac{1}{3^1} ~}{2} =\dfrac{1}{3^1}:2=\dfrac{1}{3}\cdot\dfrac{1}{2} =\blue{\boxed{\bf ~\dfrac{1}{6}~}}[/tex]
Varianta II de scriere a exercițiului:
[tex]\bf \bigg(\dfrac{3}{2}\bigg)^{-1}=\dfrac{1}{\bigg(\dfrac{3}{2}\bigg)^{1}} =\dfrac{1}{1}:\dfrac{3}{2}=\dfrac{1}{1}\cdot\dfrac{2}{3} =\pink{\boxed{\bf ~\dfrac{2}{3}~}}[/tex]
Bafta multa !