👤

1)Notează numeralele din enunțurile de mai jos,precizând felul lor și valoarea morfologica.a)"Așa că la începutul lui 2018 mi_am luat inima în dinți și am renunțat la tot ."b)"Am fost la in curs de flori și după ce am realizat primul aranjament floral,lucrurile erau clare în mintea mea."2)Transcrie propozițiile subordonate din frazele de mai jos,precizând felul fiecăreia.a)"In primul rand,eu îmi doresc să ne bucurăm de flori și de ceea ce facem in orice moment al nostru."b)"Varietatea lor este uimitoare,natura ne_a oferit o multitudine de opțiuni cu care sa ne jucam".3)Alcătuiește in enunț asertiv in care sa existe în predicat verbal in care verbul a culege să aibă o forma verbală pasivă și în care substantivul floare să aibă funcția sintactică de nume predicativ.​

Răspuns :

1) Notează numeralele din enunțurile de mai jos, precizând felul lor și valoarea morfologică:

a) "Așa că la începutul lui 2018 mi-am luat inima în dinți și am renunțat la tot."

Numeralul 2018 este numeral cardinal propriu zis, el având o valoare substantivală.

b) "Am fost la un curs de flori și după ce am realizat primul aranjament floral, lucrurile erau clare în mintea mea."

Numeralul primul, este numeral ordinal cu valoare adjectivală, pentru că este lângă substantivul aranjament.

La 2 și 3, dacă repui ca temă nouă, poate răspunde cineva care știe gramatică foarte bine.

Succes!