👤
Xiaodejunie
a fost răspuns

Va rog este tare urgent! Descompuneti in factori expresiile urmatore utilizand, eventual, identitatile. Nu raspundeti aiurea!!

Va Rog Este Tare Urgent Descompuneti In Factori Expresiile Urmatore Utilizand Eventual Identitatile Nu Raspundeti Aiurea class=

Răspuns :

Răspuns:

a) [tex]x^{2} + 6x+8= (x+2) (x+ 4)=[/tex][tex]x^{2}[/tex] +2x+4x+8 = [tex]x^{2}[/tex]+ (2+4)x +2*4

b) [tex]x^{2} -10x+9[/tex]= (x- 9)(x-1) = [tex]x^{2} -(9+1)x + 9*1[/tex]

c) [tex]x^{2}[/tex] -20x+96= (x- 8) (x-12)= [tex]x^{2}[/tex] - (8+12)[tex]x[/tex] + 8*12

d) [tex]x^{2}[/tex]- 8x- 9=(x +1) (x-9)= [tex]x^{2}[/tex] - (1-9)[tex]x[/tex] -9*1

e) [tex]x^{2}[/tex]- 14x+ 24= (x-2 )(x- 12)= [tex]x^{2} -[/tex](2+12)[tex]x[/tex] +2*12

f) [tex]x^{2}[/tex]- 7x + 10= (x-2) (x-5)= [tex]x^{2} - (2+5)x + 2*5[/tex]

g)  [tex]x^{2}[/tex]- 15x+ 56= (x-7)(x-8)= [tex]x^{2} - (7+8)x +7*8[/tex]

h)  [tex]x^{2}[/tex]+ 23x + 60= (x+ 20)(x+3)= [tex]x^{2} +(20+3)x +20*3[/tex]

i) [tex]x^{2}[/tex]+ 17x - 60=(x-3) (x+20) = [tex]x^{2} + (20-3) x - 3*20[/tex]