👤
Radescueva
a fost răspuns

Face-ti va rog rezumat la "buna seara melania"de minim doua pagini.
D-au coroana​

Răspuns :

Răspuns:

Melania Lupu este o bătrânică de 62 de ani plini de eleganță,vitalitate,copilărie și desigur viclenie.Un singur lucru m-a convins să cumpăr cartea asta și anume faptul că seria se învârte în jurul ideii că poate să existe o persoană vârsnică care să aibă nu tocmai cele mai nobile preocupări precum ar fi furatul unor tablouri celebre,camuflarea unor cadavre și dezlegări de enigme(bine asta ce ceva mai nobil).

M-am îndrăgostit numai la ideea de așa ceva.Cât despre bătrânica Melania Lupu pot spune că a avut grijă ca totul in viața să iasă bine pentru ea,fără un soț foarte probabil sâcâitor,fără copii cu alte probleme pe cap,o viață aparent inocentă,puerilă și plictisitoare,Melania Lupu sfidează normele în privința bătrâneții și prin ea Rodica Ojog-Brașoveanu ne oferă o delicatesă literară,o hoață extrem de vicleană,care mi-a stârnit un râs dement când vedeam chinurile prin care trece maiorul Cristescu.

Din păcate nu este tocmai Happy-end,dar de abia aștept volumul următor ca să văd ce pocinoage îi mai face Melania maiorului.

Pe lângă dimanica personalitate,Melania este de o ciudată răutate-binefăcătoare,deținând o adevărată obsesie față de Femeia cu Evantai a lui Goya și sinceră de aș fi nu înteleg de ce.Dar mai presus de asta,Melania Lupu este o feministă,după cum ea chiar afirmă:”Nu înteleg de ce femeile nu pot fi elegante în propria casă,ci doar pe stradă sau în vizite”.

O personalitate perfect bizară ce sfidează normele și tipologiile personajelor feminine,o să o reîntâlnesc cu mare drag pe Melania.Cea mai delicioasă caracterizare o face maiorul,care deși polițist îi apreciază viclenia,ingeniozitatea și joculețele complet sărite de fix.Însuși maiorul o respectă și o prezintă într-o manieră atât de delicioasă,încât poți spune că formează un duet formidabil.

Dar trebuie să critic anturajul pe care și-l alege Melania pentru a comite furtul,metodele de persuasiune,sugestie și eschivare folosite pot da lecții viabile oricărui infractor din ziua de azi,care au uitat că scopul principal este de a nu avea dovezi pentru capetele de acuzare.Cei 3 imbelici sunt din cel mai prost soi,drogați,nebuni sau doar proști ei o trag la fund pe Melania,din cauza asta i-am urât,nu doar disprețuit.Și mi-a displăcut total alegerile ei.Dar se compensează prin capacitatea de a sugestiona a bătrânicii.

Mirciulică mi s-a părut o ființă vie cam falsă,nu i se acordă prea multă importanță fiind acolo doar de dragul de a realiza o delicioasă caracterizare a stăpânei,dar ce aș mai fi preferat să și vorbească în adevăratul sens al cuvântului.

Planui realizat de Melania este atât de bine pus la punct încât îmi și vine să-l aplic.Păcat că n-am făcut o obsesie pentru Femeia cu evantai.

Sper sa te ajute!