Răspuns :
Răspuns:
De curând am vizitat cetatea medievală Sighișoara și am rămas profund impresionat. Este o cetate fondată în secolul al XIIlea de sași. Cetatea Sighişoara, considerată cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere, dar şi cea mai bine păstrată cetate orășenească din Transilvania, cel mai atrăgător şi mai complet ansamblu urban medieval din România, devenit patrimoniu mondial al UNESCO din anul 1999. n anul 1350 începe construcţia zidului cetăţii, ce are o lungime de 950 metri, înălţimea iniţială fiind de patru metri, urmată, în secolul al XV-lea de o supraînălţare cu alţi patru metri, spre protecţie împotriva invaziilor otomane.
Cetatea este alcătuită din mai multe turnuri
Turnul cu Ceas/Turnul Zidarilor şi Dulgherilor/Turnul Tăbâcarilor/Turnul Cositorarilor/Turnul Aurarilor/Turnul Frânghierilor/Turnul Măcelarilor/Turnul Cojocarilor sau al Blănarilor/Turnul Ţesătorilor/Turnul Croitorilor/Turnul Cizmarilor/Turnul Lăcătuşilor/Turnul Dogarilor/Turnul Bărbierilor/Turnul Fierarilor
Cel mai mult mi-a plăcut clădirea ,,Turnul cu ceas" cu înălţimea ei actuală de 64 m datează din secolul al XIV-lea. Zidurile ei groase de 2 m apărau depozitele de muniţii, arhiva şi trezoreria oraşului, şi se mândrea cu un mecanism de ceas de lemn, care în anul 1648 a fost înlocuit cu unul metalic. Atunci au apărut şi grupurile de statuete din lemn, care simbolizeaza zilele săptămânii. Ţiglele multicolore sunt din anul 1894. Până în anul 1556, la primul etaj a fost sediul primăriei oraşului. Din anul 1899 Turnul cu ceas adăposteşte muzeul de istorie al orasului.
Vizitați-o și nu veți fi dezamăgiți !
Explicație: