Răspuns :
6-5:[4-3:(2-2:x)]=1
6-5:(4-3/2+3/2x)=1
6-5:4+15/2-15/2x=1
6(amplificam cu 4)-5/4+15/2(amplificam cu 2)-15/2x=1
24-5+30/4-15/2x=1
49/4-15/2x=1
49/4-1(amplificam cu 4)=15/2x
49-4/5=15/2x
45/5=15/2x
9=15/2x
2x•9=15
18x=15
x=15/18
x=5/6
6-5:[4-3:(2-2:x)] = 1
*grupam 5:.... pana la finalul parantezei*(6 este descazutul 5 : la paranteza patrata este scazatorul si 1 este Restul)
S= D- R
5:[4-3:(2-2:x)] = 6-1
5:[4-3:(2-2:x)]= 5
*grupam paranteza dar observam ca se desfiinteaza (doar cea patrata) *
* ( 5 deîmpartit paranteza este impartitor iar 5 câtul) *
î = D : C
4-3:(2-2:x) = 5 : 5
4-3:(2-2:x) = 1
* grupam 3: la pranteza*
* ( 4 este Descazut (D) 3: la paranteza este scazator(S) 1 este restul(R) )*
S= D- R
3:(2-2:x) = 4-1
3:(2-2:x) = 3
* grupam paranteza si observam ca se desfiinteaza (3 este Deimpartit (D) paranteza este impartitor(Î) si 3 restul(R) ) *
D=Î x C
2-2:x = 3 x 3
2-2:x = 9
*grupam 2:x ( 2 este descazutul(D) ce grupam este scazatorul (S) iar 9 resul (R) ) *
S=D-R
*grupam 5:.... pana la finalul parantezei*(6 este descazutul 5 : la paranteza patrata este scazatorul si 1 este Restul)
S= D- R
5:[4-3:(2-2:x)] = 6-1
5:[4-3:(2-2:x)]= 5
*grupam paranteza dar observam ca se desfiinteaza (doar cea patrata) *
* ( 5 deîmpartit paranteza este impartitor iar 5 câtul) *
î = D : C
4-3:(2-2:x) = 5 : 5
4-3:(2-2:x) = 1
* grupam 3: la pranteza*
* ( 4 este Descazut (D) 3: la paranteza este scazator(S) 1 este restul(R) )*
S= D- R
3:(2-2:x) = 4-1
3:(2-2:x) = 3
* grupam paranteza si observam ca se desfiinteaza (3 este Deimpartit (D) paranteza este impartitor(Î) si 3 restul(R) ) *
D=Î x C
2-2:x = 3 x 3
2-2:x = 9
*grupam 2:x ( 2 este descazutul(D) ce grupam este scazatorul (S) iar 9 resul (R) ) *
S=D-R