Răspuns :
Bună seara! (✯ᴗ✯)
⌜➢⌟ Reține !
- a^b · a^c = a^( b + c )
⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3² + 3 · 3⁴ + 3⁹ =
= 3² + 3^( 1 + 4 ) + 3⁹ =
= 3² + 3⁵ + 3⁹ =
= 9 + 3⁵ + 3⁹ =
= 9 + 243 + 3⁹ =
= 9 + 243 + 19 683 =
= 252 + 19 683 =
= 19 935 → rezultat
Rezultatul expresiei este 19 935.
( 3² + 3 x 3⁴ + 3⁹ ) =
3² + 3⁵ + 3⁹ =
( 1 + 3³ + 3⁷ ) x 3² =
( 1 + 27 + 3⁷ ) x 3² =
( 1 + 27 + 2.187 ) x 3² =
( 1 + 27 + 2.187 ) x 9 =
2.215 x 9 = 19.935
Unde am scris cu linie sub cifre înseamnă că de acolo am obținut următorul rezultat!