Răspuns :
Răspuns:
A.
1. ,,să-și câștige prieteni". - In opinia mea, aceasta calitate este valabila si in ziua de azi. Nu am ales celelalte calitati, deoarece in ele se vorbesc despre castigarea prin lupta, nimicirea armatei necredincioase, prietenia cu regii, ceea ce nu mai este valabil in zilele de azi.
-------------------
B.
1. Eu cred ca Machiavelli sustine ca un conducător poate să își încalce cuvântul dat, deoarece daca promisiunile pe care le face inceteaza sa mai existe, cu siguranta isi incalca cuvantul, iar aceasta pentru Machiavelli nu este nimic iesit din comun.
2. Opinia mea referitoare la argumentele lui Machiavelli este un buna, si mie mi se pare corect ce spune atunci cand sustine faptul ca un conducător poate să își încalce cuvântul dat. Mi se pare ca argumentele lui sunt realiste.
------------------
C.
1. Știința cea mai potrivită unui principe este aceea a războiului, a organizării și a disciplinei.
2. Motivul pentru care Machiavelli susține aceasta idee este pentru ca principii sa fie războinici si sa se mentina puternici, dar si oamenii simplii sa se inalte la aceasta treapta.