👤

PENTRU UN START BUN 1 a) Citește pagina din jurnalul Danei, apoi răspunde la întrebări. nin neutru rrrrrooooooooo ianuarie, 2017 V Dragul meu Jurnal, aşi gen. Găsește Gata! A trecut vacanţa de iarnă. De mâine, începe semestrul al doilea. Mi-ar fi plăcut să mai dureze câteva zile. Tocmai a nins şi vremea e bună de săniuş. Dar nu-mi pare rău, pentru că abia aştept să mă întâlnesc cu Madi. noua noastră colegă de clasă. M-am împrietenit cu ea şi chiar mi-a lipsit în vacanţă, deoarece a fost plecată cu părinţii în ţara ei natală, Turcia. I-am cumpărat o carte de Mihai Eminescu, Făt-Frumos din lacrimă, dar n-am avut ocazia să i-o dăruiesc. şi ştii ceva? Aş dori ca până la aniversarea ei să termin cartea mea de poezii, Petale de fericire, ); ); .). b) De ce ar fi vrut Dana să mai dureze vacanţa de iarnă? nimalelor cresante! வாட c) Există şi aspecte care o bucură pe Dana? Dacă da, scrie-le. d) Completează primul rând al tabelului cu substantivele scrise cu literă mare. Precizează ce indică acestea. 1)Substantive scrise cu literă mare.2) Ce indică substantivele. 1 are 5 rânduri 2 are tot 5 rânduri​