Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
=x²-3x-2x+6+5x-10x²
= x²-10x²-3x+5x+6
= -9x²+2x+6
-
regulile sunt ACELEASI ca la ridicari la putere + regula SEMNELOR
-
Exemplu :
(2x²y²)³............2 COEFICIENT ............xy partea literala
ridicam la putere si coeficientul (2) si partea literala
2³x⁶y⁶= 8x⁶y⁶
-
( 3x²y³z⁴)³= 3³x⁶y⁹z¹²=27 x⁶y⁹z¹²
Răspuns: 6 - x²
Explicație pas cu pas:
(x - 2) · (x - 3) + x · (5 - 2x) =
x² - 3x - 2x + 6 + 5x - 2x² =
- x² - 5x + 5x + 6 =
- x² + 6 =
6 - x²
Se înmulțește fiecare termen din prima paranteza cu ceilalți din paranteza alăturata si suntem atenți la semne