Răspuns :
1. Sensul secventei "cu lacrimi în ochi" semnifica lacrimile de bucurie.
2.Doua dintre profesiile avute de tatăl scriitorului sunt "tatăl meu a studiat Dreptul la Leipzig,a practicat un timp avocatura, dar nu i-a plăcut , a devenit consilier financiar și a lucrat la diferite ambasade."
3.Argumentul invocat de unchiul autorului pentru a-l face pe Papago sa renunțe la vocația sa o fost " Dar gandeste-te totuși la situația în care ne aflam. Suntem în plin razboi,mama și Florica(sora lor) au nevoie de ajutorul nostru."
4.Autorul primește de la tatăl sau blazonul Șerbanilor
pentru a nu uita de unde provine.
5.Într-un final tatăl autorului a reușit sa-si îndeplinească visul deoarece după război sa trezit fără slujba ca mulți alții bineînțeles dar asta la ajutat sa-și găsească ocupația de fotoreporter insa din păcate fratele sau nu a mai trăit mult pentru a vedea ca o meserie artistica s-a putut dovedi în timp lucrativa.
6.Parerea mea este ca întotdeauna viata personala trebuie sa fie pusa deoparte fata de cea profesionala. Ca lucrurile sa meargă bine niciodată nu trebuie amestecate aceste doua lucruri. În text tatăl autorului nu a făcut neapărat niște decizii greșite dar a făcut totuși niște decizii pripite deoarece a fost îndemnat de fratele sau în alegerea unei profesii. Și se pare ca în final alegerile făcute pripit sau întors împotriva de a rămas și fără slujba după război. Tot Raul spre bine pentru ca în final a reușit sa-si găsească o slujba artistica care cu siguranță I se potrivește. Părerea mea este ca fiecare trebuie sa-si găsească o slujba pe placul lui ca lucrurile sa meargă bine timpul sa treacă repede și sa te duci cu bucurie în suflet nu cu dispreț și fără chef la locul respectiv de muncă. Fiecare ar trebui sa își facă alegerile profesionale separat de cele din viata personala pentru a nu ajunge ca tatăl autorului care putem spune ca a avut un noroc chior. Odată ce faci o decizie nu mai poți da înapoi atat de ușor.