Răspuns :
Odata, pe drum trecea un melc,si pe cer era un curcubeau.
cand melcul la vazut i-a zis.
-Vai curcubeule da ce norocos esti,tu vezi tot satul,si esti foarte colorat.Eu daca as vrea sa colind tot satul mi-ar lua zeci de mii de ani.
-Sa nu crezi ca e bine sa fii curcubeau.Eu apar numai vara si primavara ,dupa ce ploua.Sii nici macar nu ma pot misca.In schimb tu poti sa te tarasti.
-Ai dreptate dar copii care nu ma vad ma calca sau ma strivesc.Si am niste ochi lungi ,mereu ma lovesc de cate ceva.
-Cel mai bine e sa fii om .Pentruca cand esti om ai picioare te poti deplasa,nu ai ochi lungi ,toti te vad si nu te pot vedea,si poti calatori.
cand melcul la vazut i-a zis.
-Vai curcubeule da ce norocos esti,tu vezi tot satul,si esti foarte colorat.Eu daca as vrea sa colind tot satul mi-ar lua zeci de mii de ani.
-Sa nu crezi ca e bine sa fii curcubeau.Eu apar numai vara si primavara ,dupa ce ploua.Sii nici macar nu ma pot misca.In schimb tu poti sa te tarasti.
-Ai dreptate dar copii care nu ma vad ma calca sau ma strivesc.Si am niste ochi lungi ,mereu ma lovesc de cate ceva.
-Cel mai bine e sa fii om .Pentruca cand esti om ai picioare te poti deplasa,nu ai ochi lungi ,toti te vad si nu te pot vedea,si poti calatori.
Era Toamna. Soarele stralucea puternic iar norii se apropiau usor. Dintr-o data o furtuna puternica soseste. Fulgerele si tunetele atingeau brazii inalti. In spatele unui stejar, langa un parau era un melc cu mama lui. Puiului ii era foarte frica de fulgere.
-Mama, ce se intampla?
-Este o ploaie tomnatica dragule, nu-ti fa griji, va trece
-Cand mama, cand va trece?
-In curand..
Cand puiul se uita-n spate mama lui nu mai era, a fost luata de apa paraului.
Dar de odata mama lui a reaparut iar cu ea si un curcubeu.
Puiul a invatat ca dupa rau vine binele iar dupa ploaie mereu un curcubeu :)
-Mama, ce se intampla?
-Este o ploaie tomnatica dragule, nu-ti fa griji, va trece
-Cand mama, cand va trece?
-In curand..
Cand puiul se uita-n spate mama lui nu mai era, a fost luata de apa paraului.
Dar de odata mama lui a reaparut iar cu ea si un curcubeu.
Puiul a invatat ca dupa rau vine binele iar dupa ploaie mereu un curcubeu :)