Răspuns :
Răspuns:
a. ∡(A'B';AM)= ∡BAM ptr ca A'B' ║AB ⇒ din ipoteza ∡(A'B';AM) = 30 ° ptr ca ΔBAC echilateral ; AM bisectoarea ∡BAC⇒∡BAM=[tex]\frac{60}{2}[/tex] ⇒ ∡BAM=30°
b. ∡(A'C';AM)=∡CAM ptr ca A'C'║AC ⇒ din ipoteza ∡(A'C';AM) = 30 ° ptr ca ΔBAC echilateral ; AM bisectoarea ∡BAC⇒∡CAM=[tex]\frac{60}{2}[/tex] ⇒ ∡CAM=30°
c. ∡(B'C';AM)=∡BMA ptr ca B'C'║BC ⇒ ∡(B'C';AM) = 90 ° ptr ca AM⊥BC
d. La fel ca si c.
2. a. ∡(A'E,AC)= ∡DAC ptr ca A'E║DA⇒ ∡(A'E;AC) = [tex]\frac{90}{2}[/tex] ptr ca AC bisectoare ∡DAC ⇒ ∡(A'E;AC) =45°.
b. ∡(A'E;AD)=0° ∡Suprapuse ptr ca A'E║AD.
Sper că ai înțeles.