Codrinruss Codrinruss 10-11-2021 Limba română a fost răspuns 1. Conțin triftong ambele cuvinte din seria:a. i-oi, eu.b. băiat, două.c. picioare, măseaua.d. voie, iau.Răspunsul corect: . 2 puncte2. Conține un cuvânt obținut prin conversiune enunțul:a. „ne aduce, dar de școală nouă, un drăguț de biciușor de curele, împletit frumos.“b. „Atunci copila părintelui, cum era sprințară și plină de incuri, a bufnit în râs.“c. „Și mă uitam pe furiș la ușa mântuirii.“d. „Și părintele mă ia la dragoste, și Smărăndița începe din când în când a mă fura cuochiul.“Răspunsul corect: . 2 puncte3. Cuvântul „șagă“ este corect utilizat în enunțul:a. A luat șagă de la subalterni.b. Nu mai e șagă, ci lucru serios.c. Este o șagă mai lungă și nu e timp.d. A trecut cu bicicleta pe lângă șagă.Răspunsul corect: . 2 puncte4. În enunțul „Nerealizarea temelor și copiatul la examene sunt văzute ca fiind acte blamabileși rușinoase“ există:a. o pereche de omonime.b. o pereche de antonime.c. o pereche de paronime.d. o pereche de sinonime.Răspunsul corect: . 7. Prezintă, în 30 – 70 de cuvinte, o temă comună celor două texte date, valorificând câte unelement de conținut. 6 puncte