Răspuns :
Primul pas este sa aflii panta dreptei AB. (sper ca o sa calculez totul bine)
[tex]m_{AB}= \frac{y_{A}-y_{B} }{x_{A}-x_{B}} =- \frac{2}{3} [/tex]
Apoi avem conditia ca [tex]m_{AB}=m_{dreapta}[/tex], unde dreapta este cea pentru care dorim sa determinam ecuatia.
Si cunoastem punctul [tex]O(0,0)[/tex] si [tex]m_{dr}=- \frac{2}{3} [/tex]
si formula: [tex]y-y_{0}=m(x-x_{0})[/tex]
Rezulta ca ecuatia dreptei cautate este: [tex]y=- \frac{2}{3} *x[/tex]
[tex]m_{AB}= \frac{y_{A}-y_{B} }{x_{A}-x_{B}} =- \frac{2}{3} [/tex]
Apoi avem conditia ca [tex]m_{AB}=m_{dreapta}[/tex], unde dreapta este cea pentru care dorim sa determinam ecuatia.
Si cunoastem punctul [tex]O(0,0)[/tex] si [tex]m_{dr}=- \frac{2}{3} [/tex]
si formula: [tex]y-y_{0}=m(x-x_{0})[/tex]
Rezulta ca ecuatia dreptei cautate este: [tex]y=- \frac{2}{3} *x[/tex]
Panta lui AB: m=(yB-yA)/xB-xA=-2/3
b II a, deci panta lui b=panta lui a
Ecuatia lui b:
y-yC=m(x-xC), unde C(0,0)
y-0=-2/3(x-0), -2x-3y=0
Vezi figura:
b II a, deci panta lui b=panta lui a
Ecuatia lui b:
y-yC=m(x-xC), unde C(0,0)
y-0=-2/3(x-0), -2x-3y=0
Vezi figura:
![Vezi imaginea Vassy](https://ro-static.z-dn.net/files/dc1/d29cbe8c35a37189e4a9a4683a10748b.png)