Răspuns:
Explicație:
A: Are you playing laser tag with Gary tomorrow?
B: No, Gary has football practice every Saturday.
A: Do you know what time Lily finishes school?
B: At 3:15 usually, but today she is going on a trip with her class.
A: Fran is thinking about taking up fencing.
B: Really? I think she'll love it.
A: Does Kelly like burgers?
B: No, she rarely eats junk food.
A: Do you usually take the bus to work?
B: Yes, but Paul is driving me today.
Argumente:
- În prima situație, am ales present tense continuous deoarece era prezent adverbul tomorrow, specific acestui timp.
- În cea de-a doua situație, am ales present tense simple deoarece era prezent adverbul every + substantiv, specific acestui timp.
- În cea de-a treia situație, am ales present tense simple deoarece verbul to know este unul de excepție (NU apare niciodată la un timp continuu).
- În cea de-a patra situație, am ales present tense continuous deoarece era prezent adverbul today, specific acestui timp.
- În cea de-a cincea situație, am ales present tense continuous deoarece verbul to think este unul de excepție (apare la un timp continuu doar când semnifică a se gândi, ceea ce și semnifica în exemplul dat).
- În cea de-a șasea situație, am ales present tense simple deoarece verbul to think este unul de excepție (apare la un timp continuu doar când semnifică a se gândi, iar în exemplul dat semnifica a crede).
- În cea de-a șaptea situație, am ales present tense simple deoarece verbul to like este unul de excepție (NU apare niciodată la un timp continuu).
- În cea de-a opta situație, am ales present tense simple deoarece era prezent adverbul rarely, specific acestui timp.
- În cea de-a noua situație, am ales present tense simple deoarece era prezent adverbul usually, specific acestui timp.
- În cea de-a zecea situație, am ales present tense continuous deoarece era prezent adverbul today, specific acestui timp.