👤

va rog din suflet e urgenttt sunt foarte stresat și nu mai știu ce să fac mulțumesc pentru răspuns
și nu vreau de pe net​

Va Rog Din Suflet E Urgenttt Sunt Foarte Stresat Și Nu Mai Știu Ce Să Fac Mulțumesc Pentru Răspunsși Nu Vreau De Pe Net class=

Răspuns :

Răspuns:

Nu este o problema din ceea ce ai spus, doar ca trebuia sa fiu atenta intodeauna atunci cand iti raspund!!! Nu am timp acum sa iti fac compunerea, dar iti voi da cateva repere cu ajutorul carora sa poti sa discuti la clasa caracterizare Harap-Alb!

- este un personaj pozitiv reprezentand fortele binelui, fiind si un personaj eponim ( adica numele sau da numele povestii) - Harap = sclav, Alb = nobil

- desi incalca  sfaturile tatalui, eroul este redat ca fiind milostiv, bun, avand capacitatea de a-si face repede prieteni

- din punct de vedere psihologic, Harap-Al este la inceput naiv si credul ( dovada ca Spanul il pacaleste cu usurinta), pentru ca mai apoi, sa dovedeasca maturitate prin intuirea de a apela la ajutorul celor 5 prieteni fantastici; de asemenea  o rasplateste pe Sf Duminica abia dupa ce aceasta   ii prevesteste viitorul ( " Fecior de crai/  vedea-te-as imparat')

- caracterizarea este facuta in mod direct  prin afirmatiile autorului, ale Sf Duminici, dar si indirect prin gesturile sau atitudinile sale in relatiile cu celelalte personaje

- de asemenea Harap- Alb este descris fizic chiar de verisoara sa "... Harap -ALB are o infatisare mult mai placuta"

Explicație:

Mama80

Răspuns:

este in atas

Explicație:

Vezi imaginea Mama80
Vezi imaginea Mama80
Vezi imaginea Mama80