👤

[(-3-1)²+3×(-4)+(-2)³+3×(-1)⁴]³​

Răspuns :

Răspuns: [tex]\purple{\boxed{\bf -1}}[/tex]

Explicație pas cu pas:

[tex]\bf [(-3-1)^{2}+3\cdot(-4)+(-2)^{3}+3\cdot(-1)^{4}]^{3}=[/tex]

[tex]\bf [(-4)^{2}+3\cdot(-4)+(-2)^{3}+3\cdot 1]^{3}=[/tex]

[tex]\bf [16+3\cdot(-4)+(-2)^{3}+3]^{3}=[/tex]

[tex]\bf [16-12+(-2)^{3}+3]^{3}=[/tex]

[tex]\bf (16-12-8+3)^{3}=[/tex]

[tex]\bf (4-8+3)^{3}=[/tex]

[tex]\bf (-1)^{3}=[/tex]

[tex]\red{\boxed{\bf -1}}[/tex]

ORICE NUMAR LA PUTERE PARA, DACA ESTE NEGATIV, VA DEVENI POZITIV

ORICE NUMAR LA PUTERE IMPARA, DACA ESTE NEGATIV, ISI VA PASTRA SEMNUL

-3-1 = -4

-4 la puterea a 2-a = 16

3 ori -4 = -12

-2 la puterea a 3-a = -8

-1 la puterea a 4-a = 1

1 ori 3 = 3

16-12-8+3 = -1

-1 la puterea a 3-a este -1