👤

- SUBIECTUL AL II-LEA 20 de puncte Serie o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să prezinti prietenia dintre două fiinte total diferite. În redactarea compunerii, vei avea în vedere să integrezi, pe lângă narațiune, o secvență descriptivă și una dialogată. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: conținutul compunerii - 12 puncte redactarea compunerii 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct, coerenţa textului- 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct, corectitudinea gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți – 1 punct; respectarea normelor de ortografie - 1 punct respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitate - 1 punct). Notă! Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte și dezvoltă subiectul propus.
Ajutațima repede va rog ​

Răspuns :

Răspuns:

Eu sunt Karoline. Poate mă cunoașteți. Iar prietena mea cea mai bună este Emelyn.... pe ea nu cred... ea e o fire foarte retrasa si timida, asa că nu prea mulți oameni sunt prieteni cu ea și își dau seama de ce este în stare să facă, în schimb eu sunt o fire exuberantă, prietenoasă și vioaie. Sunt cu toată lumea prieten și nu fac diferențe. Emelyn e foarte frumoasă. E brunetă, cu ochii mari și întunecați, cu fața ușor palidă dar cu bujori proeminenți. Ea e de înalțime, scundă și subțirică... în schimb eu sunt opusul. Am părul castaniu decolorat, ochii căprui și mici, tenul meu e foarte măsliniu și sunt de statură înaltă. Iubesc sportul și mă descurc de minune cu gimnastica, în schimb Emy, e foarte studioasă. Citește mult, învață, și i-a note excepționale la școală. Mă ajută adesea la teme, iar tot timpul îmi spune:

-Karoline! Nu ți-am spus să îți înveți pentru test? Acum eu trebuie să stau o jumătate de oră să îți explic un exercițiu!

-Eme dragă, nu sunt tu! Iubesc sportul și nu mă pot concentra pe materie, iar tu ești o eroină pentru mine!

Și tot timpul se termină cu râs, ce se transformă apoi de fiecare dată în clipe minunate petrecute împreună.

Ea ocuiește într-o casă mare și foarte luxoasă, dar nu pentru asta sunt prietena ei. Eu sunt prietena ei pentru ceea ce este.

Eu locuiesc într-un apartament dintr-un bloc de lângă școală.

Știu, suntem foarte diferite, dar asta ne unește!