Se dă textul: Ca sa scăpăm de canicula din București, am hotărât să petrecem un weekend la munte. Voiam ceva destul de aproape deoarece am mers și cu băiețelul nostru de trei ani. Am ales ca destinatie Bran, dar cu o scurtă oprire la Râșnov, la Dino Parc. Citisem pe internet câteva articole despre acest parc cu dinozauri în mărime naturală și mi s-a părut o idee foarte interesantă. Dino Parc Râşnov se află pe drumul care urcă către Cetatea Râșnov, un loc care mie îmi place foarte mult. E ceva de mers, aşa că am ales să mergem cu tractorașul. Costă cinci lei de persoană şi prima oprire o are la Dino Parc, după care își continuă drumul spre cetate. Am fost plăcut surprinsă să descopår un loc minunat. (Pe urmele dinozaurilor, fragment selectat dintr-un jurnal de călătorii) Alege varianta in care este motivat corect faptul că textul tratează tema călătoriei: a)sunt folosite in text cuvinte care trimit la calatorie :drumul,destinatie, sa mergem b)Sunt folosite in texte multe repere spatiale:Bucuresti, Râsnov si temporale:weekend Va rog urgent si sa fie corecte