👤
Obeanumaria
a fost răspuns

rationalizam numitorul 4 supra radical din 5 minus 1, 6 supra 3 plus radical din 6, 15 supra radical din 7 plus radical din 2, 6 supra 3 radical din 2 minus 2 radical din 3


Răspuns :

Explicație pas cu pas:

[tex] \frac{4}{ \sqrt{5} } - 1 = \frac{4 \sqrt{5} }{5} - 1[/tex]

[tex] \frac{6}{3} + \sqrt{6} = ...[/tex]

Ce să rationalizez aici că nu ai radical la numitor

[tex] \frac{15}{ \sqrt{7} } + \sqrt{2 } = \frac{15 \sqrt{7} }{7} + \sqrt{2} [/tex]

[tex] \frac{6}{3 \sqrt{2} } - 2 \sqrt{3} = \frac{6 \sqrt{2} }{3 \times 2} - 2 \sqrt{3} = \frac{6 \sqrt{2} }{6} - 2 \sqrt{3} = \sqrt{2} - 2 \sqrt{3} [/tex]