Răspuns :
a=2b;
a-3kg=b+3kg
⇒2b-3kg=b+3kg
⇒2b=b+3kg+3kg
⇒2b=b+6kg
⇒2b-b=6kg
⇒b=6kg[de struguri-al doilea cos];
⇒a=2·6kg
⇒a=12kg[de struguri-primul cos];
a-3kg=b+3kg
⇒2b-3kg=b+3kg
⇒2b=b+3kg+3kg
⇒2b=b+6kg
⇒2b-b=6kg
⇒b=6kg[de struguri-al doilea cos];
⇒a=2·6kg
⇒a=12kg[de struguri-primul cos];
a = 2b
a - 3 = b + 3
2b - 3 = b + 3
b = 6 kg struguri in cosul II
a = 2 * 6
a = 12 kg struguri in cosul I
In cosul I 12 kg
In cosul II 6 kg
Daca din cosul I se vor lua 3 kg 12 - 3 = 9
Dca se vor pune 3 kg in cosul II 6 + 3 = 9
Cantitatea de struguri va fi aceeasi 9 = 9
a - 3 = b + 3
2b - 3 = b + 3
b = 6 kg struguri in cosul II
a = 2 * 6
a = 12 kg struguri in cosul I
In cosul I 12 kg
In cosul II 6 kg
Daca din cosul I se vor lua 3 kg 12 - 3 = 9
Dca se vor pune 3 kg in cosul II 6 + 3 = 9
Cantitatea de struguri va fi aceeasi 9 = 9