👤
Cstefanutz
a fost răspuns

puteti sa imi spuneti si mie 6 cuvinte cu mb si mp.cu ajutorul lor sa se alcatuiasca propozitii

Răspuns :

*MP
M-am impacat cu Maria.
Am impodobit bradul.
Am impartit merele cu colegii mei.
Imparatul din poveste a fost darnic.
La olimpiada de anul trecut am obtinut punctaj maxim.

*MB
M-am imbracat cu patalonii cei noi.
Imi plac plimbarile.
Bunicul a cam imbatranit.
Ciocolata avea un ambalaj colorat.
Mi-am imbunatatit comportamentul.
Am primit o imbratisare de la cine nu ma asteptam.

umbrela,emblema,imbobocit,bomboane,umblat,imbarbatat                                        Noroc ca am avut umbrela la mine.                                                                    Conducerea scolii ne-a dat fiecaruia cate o emblema.                                        Am primit un frumos trandafir imbobocit.                                                             Am servit colegii cu bomboane.                                                                         Astazi am umblat prin tot orasul.                                                                   Instructorul ne-a imbarbatat pe fiecare.                                                                impiedicat,timp,impacat,impadurit,camp,companie                                         S-a impiedicat de o piatra.                                                                                 A venit din timp la intalnire.                                                                             S-a impacat cu gandul ca a plecat.                                                                    Dealul era frumos impadurit.                                                                          Am cules floricele de pe camp.                                                                           Am avut o companie placuta la aniversare.