Răspuns :
Răspuns:
1. au venit - verb predicativ, personal, tranzitiv, mod indicativ, timp perfect compus, persoana a III-a, plural, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat verbal
2. bunicii - substantiv comun, simplu, masculin, plural, articulat cu articol hotarat "i", caz nominativ, subiect
3. Ei - pronume personal, persoana a III-a, plural, nominativ, subiect
4. vin - verb predicativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, timp prezent, persoana a III-a, plural, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat verbal
5. Pif - substantiv propriu, simplu, caz nominativ, subiect
6. n-a fost - verb predicativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, timp perfect compus, persoana a III-a, singular, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma negativa, predicat verbal
7. merge - verb predicativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, timp prezent, persoana a III-a, singular, diateza activa, conjugarea a III-a, forma afirmativa, predicat verbal
8. a hotărât - verb predicativ personal, tranzitiv, mod indicativ, timp perfect compus, persoana a III-a, singular, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat verbal
9. bunicuța - substantiv comun, simplu, feminin, singular, articulat cu articul hotarat "a", nominativ, subiect
10. întețește - verb predicativ, personal, tranzitiv, mod indicativ, timp prezent, persoana a III-a, singular, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat verbal
11. bunicuța - substantiv comun, simplu, feminin, singular, articulat cu articul hotarat "a", nominativ, subiect
12. mergi - verb predicativ, personal, intranzitiv, mod imperativ, timp prezent, persoana a II-a, singular, diateza activa, conjugarea a III-a, forma afirmativa, predicat verbal
13. sta - verb predicativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, prezent, persoana a II-a, singular, diateza activa, conjugarea I, forma afirmativa, predicat verbal
14 e - verb predicativ, impersonal, intranzitiv, mod indicativ, prezent, persoana a III-a, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat verbal
15. un leagăn - subst comun, simplu, neutru, singular, articulat cu articol nehotarat "un", nominativ, subiec
16. să călărești - verb predicativ, personal, tranzitiv, mod conjunctiv, prezent, diateza activa, persoana a II-a, singular, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat verbal
17. să mergi - verb predicativ, personal, tranzitiv, mod conjunctiv, prezent, diateza activa, persoana a II-a, singular, conjugarea a III-a, forma afirmativa, predicat verbal
18. merg - verb predicativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, prezent, persoana I, singular, diateza activa, conjugarea a III-a, forma afirmativa, predicat verbal
19. luăm - verb copulativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, perfect simplu, persoana I, plural, diateza activa, conjugarea I, forma afirmativa, predicat nominal
20. era - verb copulativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, imperfect, persoana a III-a, singular, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat nominal
21. era - verb copulativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, imperfect, persoana a III-a, singular, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat nominal
22. am să fiu - verb copulativ, personal, intranzitiv, mod conjunctiv, viitor, persoana I, singular, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat nominal
23. am să am - verb copulativ, personal, intranzitiv, mod conjunctiv, viitor, persoana I, singular, diateza activa, conjugarea a II-a, forma afirmativa, predicat nominal
24. eu - pronume personal, persoana I, singular, nominativ, subiect
25. nu am să părăsesc - verb predicativ, personal, tranzitiv, mod conjunctiv, viitor, persoana I, singular, forma negativa, conjugarea a IV-a, diateza activa, predicat verbal
26. Am jurat - verb predicativ, personal, intranzitiv, mod indicativ, timp perfect compus, persoana I, singular, diateza activa, conjugarea I, forma afirmativa, predicat verbal
27. Bunicul - subst comun, simplu, masculin, singular, articulat cu articol hotarat "l", nominativ, subiect
30. privește - verb predicativ, personal, tranzitiv, mod indicativ, prezent, persoana a III-a, singular, diateza activa, conjugarea a IV-a, forma afirmativa, predicat verbal