Răspuns:
a + b + c = 122
b = a - 11
c = b + 2
Înlocuind "b" cu "a - 11" în a treia formulă, rezultă că: c = a - 11 + 2, deci c = a - 9.
Ne întoarcem la suma celor trei numere și înlocuim cu valorile aflate:
a + b + c = 122 => a + a - 11 + a - 9 = 122 => 3a -20 = 122 => 3a = 142 => a = 47
b = a - 11 = 36
c = b + 2 = 38
Din verificare, răspunsul dă 121, deoarece am folosit valori întregi pentru numere și nu raționale.
Pentru valorile din mulțimea numerelor raționale, avem:
a = 47, 3
b = 36, 3
c = 38, 3