👤

-
2. Incercuieşte varianta corectă de răspuns pentru fiecare dintre enunţurile formulate mai jos.
Fragmentul citat este:
a) o narațiune;
b) o descriere:
c) o impletire a dialogului cu descrierea; d) o împletire a dialogului cu narațiunea.
Seria care cuprinde doar repere temporale este:
a) sloiuri plutitoare, arareori, bolta albastră, b) o jumătate de an, câteodată, arareori:
c) o jumătate de an, glasuri omenești, tainice nave; d) câteodată, pe cer, arareori.
Termenii din text corabie, luntre, nave, vásle, váslași aparțin câmpului lexical al:
a) navigației;
b) profesiilor,
c) mijloacelor de transport.
Descrierea literară din fragmentul dat are ca obiect:​

Răspuns :

Răspuns:

la primul nu știu ce fragment ai dar îți voi explica : este o narațiune daca începe cu prezentarea spatiului , timpului , personajului, ; la descriere cred ca iti dai seama care e , dialogul este vorbirea dintre personaje care mai descrie și pe celalat ; dialogul cu narațiunea estea parte în care începe cu locul , timpul , personajul și după începe să vorbeasca între ele , este b deoarece jumate de an reprezinta o durata de timp , câteodata reprezintă că nu mereu facea asta de exemplu o data la cateva zile , arareori aceași explicație ca la câteodata , ; navigației deoarece corabia este modul de transport , nava este la fel , vâsle sunt cele necesare navei , vâslași sunt cei care vâslesc

Explicație:

1 - te folosesti de explicatie pe care ți-am dato ca nu știu ce fragment ai acolo

2 - b

3-a